Tratamente estetice nechirurgicale - Doctor Noela

Tratamente estetice nechirurgicale

Home / Tratamente estetice nechirurgicale

Tratamentele estetice nechirurgicale

Sunt metode de ameliorarea ridurilor faciale, de îmbunătățire a elasticității, tonusului, stării de hidratare, vascularizației tegumentare, cu efect antiaging dovedit. Se adresează persoanelor care nu doresc să apeleze la bisturiu și care au indicație terapeutică certă pentru astfel de metode.

TRATAMENTE ANTI AGING FAȚĂ, GÂT, DECOLTEU Tratamentele de înfrumusețare includ folosirea unor kit-uri profesionale, ce conțin produse pe bază de celule stem, polifenoli, acid kojic, alge etc care ameliorează hidratarea pielii, elasticitatea, tonusul, stimulează vascularizația, au efect anti-aging.

Tratamentele sunt estetice nechirurgicale, complet nedureroase, extrem de plăcute pentru ten, adaptate fiecărui tip de față în parte. Reluarea activităților socio-profesionale se face imediat.

Anumite tratamente impun mai multe ședințe, iar rezultatul final durează aproximativ 6 luni. Respectați-vă fața, oferiți-i ceea ce are nevoie și ea vă va mulțumi printr-un look îmbunătățit, care vă va crește stima de sine și gradul de satisfacție personală!

Acidul hyaluronic este un glicoz-amino-glican, cu stuctură polizaharidică, un gel bio-degradabil prezent in mod obișnuit inclusiv în structura dermului, deci a pielii. Nu are proveniență animală, de aceea nu produce alergii și nu prezintă risc de transmisie a unor boli specifice regnului animal.

Mărirea buzelor cu acid hyaluronic se execută sub anestezie topică cu o cremă ce conține lidocaină 5% sau, dacă este cazul, sub anestezie endo-orală  de blocaj de ramuri nervoase ce deservesc  zona ce va fi augmentată.

Se injecteacă acidul hyaluronic în conturul buzelor și/sau se execută  volumizare prin injectări în submucoasa buzelor.  Disconfortul resimțit este minim. Substanța injectată are durabilitate variabila: căteva luni-1 an.

Imediat după intervenție este normal să apară uneori edem  pasager (umflare), vănătăi, senzația de material injectat local, discomfort etc . Toate acestea sunt însă evenimente pasagere.

Se indică aplicarea locală de pelete cu gel sau comprese inghețate, timp de 10 minute x3/zi, 3 zile, precum și folosirea cremei pe bază de Arnica și sunătoare x2/zi, o săptămână.

Dați timp organismului să se vindece, aveți răbdare, înțelegeți limitele metodei,  iar rezultatul  vă va satisface!

 Mărire de Buze inainte de interventie

marire-de-buze-preoperator

 Mărire de Buze dupa interventie

marire-de-buze-postoperator

Fiecare față spune o poveste iar semnele inerente ale vârstei constau în riduri superficiale sau profunde ale feței care pot fi ameliorate prin injectare cu toxină botulinică sau prin alte metode specifice. Toxina botulinică nu produce botulism în dozele și în concentrația folosite în medicină. Aceasta nu se injectează în ridurile superficiale, deoarece acestea pot beneficia de alt tratament (peeling, injectare de acid hyaluronic etc). Preparatul injectat, fie că este vorba de Vistabel, fie că este vorba de Dysport, corectează ridurile produse de mișcarea unor mușchi.

Exemplificăm: ridurile glabelare (dintre sprâncene), determinate de contractura mușchilor corrugator supercilii și procerus, sau ridurile de la colțul ochilor (cunoscute popular sub denumirea de ʺlaba gâștiiʺ) produse de contracția excesivă a mușciului orbicularis oculi sau ridurile frontale determinate de contracția mușchiului frontalis.

Înainte de injectare, se aplică local o cremă de anestezie topică, lidocaină 5%, preparată în farmacie. Injectarea se face cu doze sigure, în puncte bine cuantificate. Efectul este de relaxare musculară și reducerea ridurilor hiperkinetice (provocate de contracția mușchilor). După injectare, rareori pot apărea: alergie, edemul (umflarea) pasageră a zonei, mici echimoze (care cedează rapid în cateva zile), prurit (mâncărimi), disconfort pasager, migrarea substanței în mușchii adiacenți etc.

Este important ca în primele 4 ore după injectare, pacienta/pacientul:

 • să nu se culce la orizontală,
 • la fiecare oră interval să execute câte 10 mișcări de contracție a mușchilor care au receptat tratamentul.

Zona injectată se poate camufla cu machiaj. Activitatea se poate relua imediat. Efectul se instalează la 4-5 zile și poate dura 4 luni-1 an. Este de dorit ca injectarea să nu se repete mai devreme de 4 luni. Există situații când nu se remarcă instalarea efectului deoarece organismul a dezvoltat anticorpi anti-toxină botulinică.

Țineți cont de faptul că medicul doar injectează produsul, după o tehnică bine pusă la punct, dar organismul dvs este cel care răspunde la ceea ce s-a injectat. Aveți așteptări realiste, răbdare cu dvs și intervenția își va atinge scopul, cu condiția ca și reacția organismului să fie cea adecvată.

Riduri între sprâncene înainte de injectare de toxină botulinică Vedere frontală poza 1 Caz 1

3

Riduri între sprâncene înainte de injectare de toxină botulinică poza 2 Caz 1

2

Riduri între sprâncene după injectare de toxină botulinică Vedere frontală Caz 1

1

Fiecare față spune o poveste iar semnele inerente ale vârstei constau în riduri superficiale sau profunde ale feței care pot fi ameliorate prin injectare de acid hyaluronic sau prin alte metode specifice.

Acidul hyaluronic este un glicoz-amino-glican, cu stuctură polizaharidică, un gel bio-degradabil prezent in mod obișnuit inclusiv în structura dermului, deci a pielii. Nu are proveniență animală, de aceea nu produce alergii și nu prezintă risc de transmisie a unor boli specifice regnului animal. Când scade cantitativ, apar ridurile iar injectarea acestora cu un compus bine tolerat de țesuturi, este soluția optimă. Preparatele injectate pot fi: RESTYLANE CU LIDOCAINĂ, PERLANE CU LIDOCAINĂ, VITAL CU LIDOCAINĂ, RESTYLANE LIP VOLUME, RHA1 etc.

Am aplicat această metodă cu rezultate minunate la:

 • ridurile faciale superficiale,
 • pomeți ridați sau cu pierdere de substanță,
 • obraji ridați sau cu pierdere de substanță,
 • defecte de contur la nivel nazal,
 • ridurile nazo-geniene (ale obrazului),
 • ridurile periorale,
 • ridurile gâtului,
 • ridurilor comisurilor orale,
 • în situația buzelor insuficient dezvoltate (hipoplazie de buze), cu scopul măririi acestora (augmentație de buze) etc.

O mențiune deosebită trebuie făcută pentru acidul hyaluronic Teosyal RHA1 (Resilient Hyaluronic Acid) care restaurează volumetric fața, are grad crescut de puritate, se integrează perfect în suprafața injectată, aspectul fiind natural fără ca anturajul să își dea seama că persoana și-a făcut o intervenție. Are plasticitate excepțională, se poate folosi inclusiv la injectarea ridurilor frunții, ridurilor dintre sprâncene, ridurilor de la colțul ochilor (când pacientul/pacienta nu dorește injectare de toxină botulinică). RHA1 are vâscozitate foarte apropiată de cea a constituenților pielii, nu se simte la palpare prin piele ca și când ar fi mici zone indurate sau cordoane mai tari decat țesuturile obișnuite. Totodată, nu determină edem reacțional (umflare) și este foarte bine tolerat local. Ca și durabilitate, RHA1 rezistă în jur de 1 an, deci efectul este de lungă durată. Toate aceste caracteristici au făcut din RHA1 produsul nr 1 din gama fillere, votat astfel în 2015, la congresul AMEC, Aesthetic and Antiaging Medicine.

Înainte de injectarea acidului hyaluronic, se aplică local o cremă de anestezie topică, lidocaină 5%, preparată la farmacia Urgent Farm din București. Injectarea se face folosind ace foarte fine, prin manevre delicate, în puncte bine cuantificate. Experiența mea, de peste 23 de ani în domeniu, m-a făcut să dezvolt o abordare unică a fiecărui caz în parte, cu rezultate dintre cele mai bune. Gradul de satisfacție și creșterea stimei de sine sunt considerabile după o astfel de intervenție.

După injectare, uneori, în funcție de produsul folosit, pot apărea: edemul (umflarea) pasageră a zonei, mici echimoze, care cedează rapid, în cateva zile, disconfort, ușoare mîncărimi locale (prurit).

Activitatea se poate relua de regulă imediat. Produse de machiaj se pot aplica, de regulă, imediat. Nu s-au raportat cazuri de alergie la acidul hyaluronic, substanța este absorbabilă 100%, în funcție de capacitatea de absorbție a fiecărui organism în parte și de gradul de hidratare al organismului. Se recomandă o bună hidratare, deoarece acidul hyaluronic leagă moleculele de apă de vecinătate și expandează zona. În caz de mici echimoze (vânătăi) sau de edem, recomand aplicații locale de ʺpeleteʺ înghețate (săculeți cu gel), timp de 10 minute x 3/zi, 3-5 zile și folosirea de Arnică, o cremă specială cu proprietăți anti-inflamatoare x2/zi, 7-14zile.

Efectul se poate observa imediat, dar începe să se instaleaze mai bine la 48h, în funcție de produsul folosit și poate dura 3-4 luni, mergând până la 1 an, sau chiar mai mult, în funcție de capacitatea fiecărui organism în parte de a absorbi substanța injectată și de tipul prosusului folosit.

Țineți cont de faptul că medicul doar injectează produsul, după o tehnică bine pusă la punct, dar organismul dvs este cel care răspunde la ceea ce s-a injectat.

Aveți așteptări realiste, răbdare cu dvs și intervenția își va atinge scopul, cu condiția ca și reacția organismului să fie cea adecvată.

Injectare Acid Hyaluronic șanțuri nazo-geniene și comisuri orale înaintea procedurii 

INJECTARE ACID HYALURONIC SANTURI NAZO-GENIENE SI COMISURI ORALE-INAINTEA PROCEDURII

Injectare Acid Hyaluronic șanțuri nazo-geniene și comisuri orale după procedură

INJECTAREA ACID HYALURONIC SANTURI NAZO-GENIENE SI COMISURI ORALE-DUPA PROCEDURA

Tratament de rejuvenare gât cu acid hyaluronic,  vedere frontală / semiprofil dreapta înainte de tratament Caz 1

untitled-1dsy untitled-1

Tratament de rejuvenare gât cu acid hyaluronic,  vedere frontală / semiprofil dreapta după tratament Caz 1

untitled-csd  untitled-1dsdsay

Vedere frontală a ridurilor nazo-geniene înainte de injectare cu acid hyaluronic Caz 2

untitled-1-ds

Vedere frontală a ridurilor nazo-geniene după injectare cu acid hyaluronic Caz 2

untitled-1-copy

PEELINGUL FACIAL Peelingul chimic facial este o exfoliere controlată, obținută prin aplicarea pe față a unei soluții speciale pe bază de acid tri-color-acetic de concentrație 15%. Este un peeling mediu, care penetreză până în dermul mijlociu.

Se indică în următoarele cazuri:

 • piele îmbătrânită, ridată, flască, fără elasticitate,
 • pete hiperpigmentate,
 • acnee,
 • ten compromis de expunerea la soare etc.Procedura se poate efectua din luna septembrie până la sfărșitul lunii martie deoarece, în restul timpului, soarele crește în intensitate și există riscul hiperpigmentării postprocedură. Numărul de ședințe se adaptează în funcție de fiecare situație în parte.

Procedura constă în:

 • demachiere și degresare,
 • se aplică soluția pe față cu bastonașe de vată. Senzația este de încălzire puternică, moment în care se aplică o cremă neutralizatoare care ʺlinișteșteʺ simptomele locale.

Înainte de peeling facial Caz 1

untitled-1-codsdspy

După peeling:

 • în primele 24 h fața este roz-roșietică. În prima zi, fața nu se atinge cu nimic, nu se spală, nu se folosesc produse cosmetice, nici machiaj.
 • La 48h, fața capătă culoare brună și trebuie început protocolul de aplicare a cremelor postpeeling. Tot din a 2-a zi după peeling se indică să se spele fața de 4-5/zi cu apă rece și săpun Dove, până la terminarea exfolierii.

Atenție: până la finalizarea exfolierii este interzisă folosirea altor produse pe față decât cele indicate de medic și nu se va utiliza niciun fel de machiaj. Crustele formate se lasă să cadă natural, nu se rup cu unghiile căci rezultă cicatrici escavate, definitive.

După peeling facial Caz 1

untitled-1-cdsopy

De buna cooperare a dvs depinde în mod esential rezultatul peelingului. Cremele postpeeling recomandate de medic au rolul de a calma senzația că strânge fața și de a hidrata crustele.

Din a 3-a zi începe exfolierea care durează aproximativ 7-10 zile.

După peeling este importantă folosirea unei creme cu factor de protecție solară (SPF +20), timp de 3 luni.

Aveți răbdare cu dvs, peelingul înseamnă exfoliere (ʺcojireʺ), de aceea îl faceți, ca să obțineți regenerarea pielii  și un aspect ameliorat care să împrospăteze tenul.

Artlift Coreean o metodă revoluționară de rejuvenare facială

de Dr Noela Elena Ionescu

Fiecare față umană are o frumusețe unică ce se impune a fi menținută, chiar îmbunătățită, într-un cuvânt respectată.

Dacă în anul 1998, în timpul specializării în Chirurgie estetică de la Cambridge, dominau solicitările de lifting facial și cervico-facial, 18 de ani mai târziu, în zilele noastre, adresabilitatea s-a schimbat, orientându-se către tehnici mai delicate.

Chirurgia feței trebuie lăsată ca ultimă opțiune, când metodele minim invazive sau non-invazive nu mai pot da rezultate.

Cercetarea științifică a progresat enorm iar progresele asiatice (în special coreene) vin în completarea celor americane și europene. Aproximativ o dată la 5 ani se revoluționează sistemul de gândire al unui protocol terapeutic de față.

Îmi place principiul modern care la întrebarea „Când trebuie să încep să ma preocup de îngrijirea feței meleʺ, răspunde fără echivoc:ʺ Trebuia să fi început încă de  ieriʺ!

Metoda de rejuvenare facială cu fire de polydioxanonă sau de acid poly-L-lactic este una dintre preferatele mele deoarece: îmbunătățește elasticitatea pielii, stimulează sinteza de colagen propriu, scade hipertonicitatea în anumite zone, fiind o alternativă la injectarea de toxină botulinică, omogenizează și uniformizează culoarea pielii, realizează un efect de lifting delicat.

Firele se pot introduce începând cu vârsta de 25 de ani, este vorba de firele simple. Ulterior, la 40-50 ani se pot combina firele simple cu cele cu dințișori.

Este important de precizat că metoda se desfășoară sub anestezie topică, firele se introduc pe ʺace-ghidʺ foarte subțiri, similare celor folosite în acupunctură, cu disconfort minim în timpul manevrei. Aș dori să precizez că la persoanele care fumează există riscul de edem mai important și echimoze mai mari. Aceste fenomene locale se remit în aproximativ 2 săptămâni. Firele introduse se dizolvă în 6 luni-1 an dar ʺmanșonulʺ de colagen format rezistă între 2-5 ani.

În experiența mea, am folosit aceste fire cu rezultate minunate în ameliorarea ridurilor nazo-geniene (ale obrazului), a pungilor zigomatice, în augmentarea pomeților obrajilor, umplerea denivelărilor feței, obținerea unui mini-lifting de sprâncene. Ca și contraindicație a folosirii firelor este prezența diabetului zaharat.

În concluzie, Artliftingul coreean este o metodă utilă și sigură de rejuvenare facială care vine să îmbunătățească nu doar aspectul fizic, ci și stima de sine individuală.

[contact-form-7 id="6584" title="Contact Dr. Noela"]